Skal du have ny madras? Her er 3 ting du skal overveje

Skal du have ny madras? Her er 3 ting du skal overveje

ny madras

En god nattesøvn er vigtig for en velfungerende hverdag, hvorved det er vigtigt, at man ligger godt i sin seng og har en god madras. En god madras er en madras, som man sover godt på, og som passer til ens behov. Læs med her, og få en guide over ting du skal overveje, inden du investerer i en ny madras til din seng.

1. Den rette fasthed

Der findes madrasser med forskellige fastheder. Når man skal ud og investere i en ny madras, så er det vigtigt at vælge en madras med den rette fasthed til netop din krop. Der er en tommelfingerregel, som lyder på, at hvis man vejer under 75 kg, så bør man vælge en madras med en medium fasthed. Vejer man over 75 kg, så bør man derimod overveje en mere fast madras.

Men som udgangspunkt så er det selvfølgelig kun dig selv, som kan vurdere hvilken fasthed, som er bedst for dig.

Du kan også altid supplere din madras med en topmadras, hvilket de fleste vælger, da en madras kun giver den grundlæggende støtte, og du med en topmadras kan tilpasse liggekomforten yderligere, således at du kan få opfyldt flere af dine præferencer.

2. Vælg en madras, som passer til din soveposition

Når man skal udvælge en madras, så er det også vigtigt at vælge en madras, som passer til, hvordan du sover. Er du typen som ofte sover på siden? så er det vigtigt at vælge en madras, som afhjælper trykket på din hofte og skuldre. Er du derimod typen, som ofte falder i søvn på maven, så bør du gå efter en ret fast madras for at undgå unaturligt svaj i ryggen.

Dog anbefales det altid at forsøge at falde i søvn på ryggen, da kroppen har lettest ved at slappe af i denne position.

Derudover bør du være opmærksom på, at det kan tage op til en måned, før kroppen har vænnet sig til en ny madras. Har du ikke sovet helt optimalt den første nat med din nye madras, så er det altså meget naturligt. Du bør derfor give det et par uger, inden du eventuelt beslutter dig for at bytte madrassen eller få pengene tilbage.

3. Temperatur og klima

Temperatur og klima har også væsentlig betydning for en god nattesøvn. Det er derfor også vigtigt at gå efter en madras, hvor din krop kan bevare en behagelig temperatur hele natten. Nogle har det ofte varmt, hvorimod andre let får det koldt om natten, hvorved der derfor findes både varme og kolde madrasbetræk.

Er du typen som ofte har det varmt om natten, så kan det også være en fordel at vælge en madras med god ventilation og med et betræk, som kan tåle at blive vasket. Da god hygiejne og følelsen af en ren og frisk seng også er utrolig væsentlig for en god nattesøvn.

Husker du have disse 3 ting med til overvejelse, inden du investere dig i en ny madras, så skal du altså nok sikre dig en super god madras og en god nattesøvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *