Skab de perfekte rammer om dit hjemmekontor

Skab de perfekte rammer om dit hjemmekontor

Hvis du arbejder rigtig meget hjemmefra, så er dit kontor ikke noget, som du bør tage let på. Det kan godt være at du indtil nu har klaret dig med et rodet skrivebord, en ukomfortabel stol og dårlig internetforbindelse.

Men vil du gerne gøre det godt på dit arbejde, så er dette ikke en holdbar løsning. En række anerkendte studier viser, at omgivelserne og arbejdsmiljøet har en stor indflydelse på arbejdsindsats og kreativitet. Er omgivelserne behagelige og fungerer ens udstyr, så præsterer man godt. Er det omvendte tilfældet, så kan de betyde en dårlig arbejdsdag. Sidder du for eksempel og arbejder med tilbud på maling af tag, så nytter det jo ikke noget at kunderne får dårlige tilbud, fordi du ikke er fokuseret.

Dette kan du gøre for at forbedre kontoret

Men hvad skal du så gøre for at skabe bedre rammer om din arbejdsdag derhjemme? Der er mange steder, du kan gribe ind. Men der er nogle basale punkter, som bare skal være i orden.

Disse tæller blandt andet internet, kontorstol og skrivebord samt ydre rammer i form af rummets størrelse, isolation og lysindfald. Det sidste lyder måske en smule svævende, men det er måske faktisk den allermest vigtige af dem alle. For uden et passende og akkommoderende rum, så bliver effekten af de andre ting pludselig næsten ligegyldig.

Det perfekte kontorrum

Det er ret enkelt. Har du ikke et godt rum til dit kontor, så må du købe det. Det går simpelthen ikke med et alt for lille, mørkt rum, hvor det for eksempel trækker og hvor du derfor sidder og fryser og føler dig ubehageligt tilpas.

Der skal store vinduer med lys, varme og rigeligt med plads til. Derfor kan det være en god idé at bygge et nyt kontor, hvis man ikke har pladsen allerede, eller forbedre på det man har.

Stærkt internet er nøglen

Hvis du hver dag sidder og skal sende de gode tilbud på tagmaling eller andre håndværkertjenester, som du finder, ud til kunder, så er det vigtigt med et godt og hurtigt internet. Du kører sikkert på Wi-Fi lige nu, og det er også fint.

Men måske oplever du til tider, at dit Wi-Fi er overbelastet og langsomt. Det kan du forhindre ved at købe en Wifi Repeater, som forstærker dit allerede eksisterende netværk.

Møbler du kan arbejde i

Og så til det måske allervigtigste. Vi arbejder alle sammen rigtig mange timer hver dag. Derfor er de møbler vi sidder i og bruger på arbejdspladsen nogle af de vigtigste i vores liv. Særligt kontorstolen og skrivebordet er nøglespillere på dit kontor.

Det vigtigste er komforten og det praktiske. Det er essentielt at kontorstolen er god at sidde i og at den aflaster din ryg og din nakke. Den skal gerne kunne indstilles, og så må den gerne have polstring. Skrivebordet skal være stort, og så skal det kunne hæves og sænkes. På den måde kan du ændre arbejdsstilling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *