Sådan passer du på dit køleskab

Sådan passer du på dit køleskab

køleskab rengøring

Hvis du skal ud og finde et nyt køleskab, fordi det gamle har givet op, eller fordi du gerne vil spare på energien så kan du her læse mere om, hvordan du passer på dit nye køleskab og giver det en længere holdbarhed.

Der skal ikke så meget til, for at holde køleskabet pænt og rent, hvilket i sig selv er med til at forlænge levetiden, men har du hænderne skruet rigtigt på, kan du også kaste dig ud i mindre vedligeholdelse og reparation. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du passer på dit nye køleskab eller giver det gamle en overhaling.

Den rette placering

Når du vælger køleskab er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvor du har tænkt dig at stille det. Skal det integreres eller skal det stå frit?

Når du vælger et køleskab, der ikke er egnet til integrering er det vigtigt, at du sørger for, at der er plads foroven til, at det kan komme af med varmen. Det betyder, at der helst skal være 6 centimeter eller mere over køleskabet for at du ikke oplever en stigning i temperaturen.

Det skyldes helt enkelt, at et køleskab egentlig ikke køler ved at skabe kold luft, men ved at fjerne varmen og kan den ikke komme ud, så stiger temperaturen.

Hold øje med temperaturen

Er du i tvivl, om, hvorvidt dit køleskab holder den rette temperatur, så kan du stille et almindeligt termometer i et glas vand i køleskabet og lade det stå natten over. Når du tager det ud om morgenen skal termometeret vise 5 grader. Du kan ikke nøjes med at lade termometeret ligge i køleskabet, for det er ikke luften, men varernes temperatur, der skal måles.

Er vandet varmere eller koldere skal temperaturen indstilles derefter. Hvis der er store afvigelser, skal du muligvis have fat i en reparatør, hvis ikke selv du vil i gang med at løse problemet.

Brug køleskabet korrekt

Der er ikke samme temperatur i hele køleskabet og derfor får du meget mere ud af at tænke logisk, når du lægger dine varer ind på hylderne.

Ligesom alle andre steder falder kulden nedad og derfor er temperaturen lavest i bunden af køleskabet. Dog fungerer den nederste glashylde over skufferne i bunden som en barriere for kulden og temperaturen i skufferne ligger derfor på mellem 8 og 10 grader uafhængigt af temperaturen i resten af køleskabet.

For at få det optimale ud af kulden skal du altså opbevare mælk, kød og andre let fordærvelige varer på de nederste hylder. Æg, pålæg og deslige i midten og vand, juice og grønsager eller frugt, der ikke kan være i skuffen lægges helt i toppen.

Hvis du passer godt på dit køleskab og er opmærksom på at udnytte det optimalt, kan du få meget mere ud af det end du måske regner med. Hold det rent og pænt, opbevar dine varer logisk og gør brug af skufferne til varer, der skal køles, men skånes for den høje kulde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *