Sådan får du trænet derhjemme

Sådan får du trænet derhjemme

trænet

trænet

Det kan være vanskeligt at tage sig sammen til at komme ned i træningscenteret og få motioneret. Undskyldninger er der nok af, og for nogle mennesker kan det være løsningen at dyrke motion derhjemme.

Hvorfor er det vigtigt at få trænet?

Det er sundt for kroppen med regelmæssig træning. Ikke alene får man mere muskelmasse, bedre kondition, balance med videre, men man får generelt bedre velvære. Det bliver nemmere at koncentrere sig, og man kan med god samvittighed tage et stykke kage, når man bliver budt.

I det samfund vi lever i i dag, er der mange, som har stillesiddende kontorarbejde, hvor man ikke får sig rørt. Hvis man har en skridttæller, vil det hurtigt gå op for en, at man faktisk ikke får sig bevæget ret meget i løbet af en dag. Her er tale om mennesker, som har behov for motion og måske noget afspænding til nakke og skulder, som er særligt udsat ved arbejde foran computeren. Nogle af dem, som til gengæld får sig rørt, har derimod for mange ensartede, gentagne bevægelser, hvilket heller ikke er sundt for muskulaturen. Disse mennesker har i den grad brug for at få styrket musklerne, så kroppen kan klare det ensformige bevægelsesmønster.

Indret din bolig rigtigt og træn mere

Hvis man ønsker at træne hjemme, gælder det om at indrette sin bolig på en måde, så der bliver plads til at træne derhjemme. Måske er man så heldig, at man har et helt rum, der kan fungere udelukkende som træningsrum komplet med løbebånd, vægte og plads til rullemadrasser på gulvet. Det ville selvfølgelig være ideelt.

Men det er jo desværre ikke alle, som har mulighed for det, og mindre kan eventuelt også gøre det. Så må man bare være lidt kreativ. Det kan være, man har et kontor, hvor man godt kunne placere en motionscykel lidt ovre i hjørnet. Så får man udnyttet kvadratmeterne optimalt og minimerer dermed spildpladsen i boligen.

Hvis man ikke har plads til det, kan man eksempelvis have træningsudstyret liggende under sengen, så man nemt kan komme til det. Det er et must, at udstyret er lettilgængeligt. Hvis ikke det er, kan det med at få stillet tingene op og ryddet dem på plads igen efter brug få nogle til at springe træningen over på de dage, hvor overskuddet ikke er så stort.

Derfor skal du træne hjemme

Der er flere fordele ved at kunne træne hjemme hos sig selv. Man sparer et medlemskab til for eksempel fitnesscenteret, og man sparer en masse transport til og fra det sted, hvor man ellers ville dyrke motion.

For nogle handler træning derhjemme om, at man helst ikke vil ses af andre, mens man træner. Det kan føles grænseoverskridende at stille sig op nede i et motionscenter, specielt hvis man er i dårlig form, samtidig med selvtilliden ikke er i top. Så er det mere trygt at kunne klare træningen derhjemme.

Det kan ligeledes være, man slet ikke bor i nærheden af et træningscenter. Så bliver træning til noget, der kræver enorme ressourcer i form af tid og logistik, og på den måde bliver det svært at opprioritere på længere sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *