Robotstøvsuger – god ide eller ej?

Robotstøvsuger – god ide eller ej?

For nogle år tilbage kom robotstøvsugerne på markedet, og ideen om det futuristiske hjem, hvor alt håndteres automatisk og uden vores indblanding, kom et skridt nærmere på virkeligheden. Men er det så også en god ide at anskaffe sig sådan en fætter? For hvad kan en robotstøvsuger egentlig, som en god gammeldags støvsuger ikke kan håndtere?

Faktum er og bliver, at den traditionelle støvsuger ikke bliver erstattet lige med det samme, men derfor kan en robotstøvsuger nu godt være en god ide alligevel. Hvis man har store rum med få møbler, eller møbler med høje ben, så kan en robotstøvsuger hjælpe til med at holde støvet nede og holde styr på vindheksene af dyrehår, der har det med at trille rundt på den hjemlige ørkenstrækning i stuen og værelserne, hvis man er så heldig at have firbenede venner, der går hjemme hele dagen.

Så, hvorfor en robotstøvsuger?

Robotstøvsugere, som man i dag kan få fra mange forskellige firmaer, har forskellige kvaliteter og styrker ligesom almindelige støvsuger har. De er runde eller firkantede, nogle er metalliske mens andre er i hvid plastik, og de futter alle sammen rundt og samler skidt og møg op når vi er på arbejde. Og det må jo, i sagens kerne, være en dejlig ting at vide, at der er rene gulve når man kommer hjem fra arbejde.

Selvfølgelig kan de ikke klare alt. Det lille tekniske vidunder kan ikke løfte den lavbenede sofa, eller skubbe et langt rør ind under den, for at få alt det suget op, der nødvendigvis altid lander på det mindst tilgængelige sted. Hvis de har en vis størrelse, kan de også have svært ved at komme ind i mellem stoleben, eller ind under lavbenede møbler generelt.

Men de kan dog sørge for, at støvet holder sig på et lavpunkt, og det kan være en god ting for allergikere. Er man allergisk overfor støvmider, så skal man jo helst støvsuge hele tiden, og hvem har tid til det med familie og arbejde, for det tager jo en del tid i hverdagene, og man vil jo også gerne have weekenden fri, så man kan lavet noget andet.

Hvilken model skal man så vælge?

Det er jo helt op til én selv, hvilken facon man vælger. Nogle mærker siges at være bedre til dyrehår, mens andre mærker måske er bedre til støv. Det er, som med alt udstyr man overvejer at anskaffe sig, en god ide at undersøge markedet grundigt, før man bestemmer sig for en ny tilføjelse til maskinparken derhjemme. Og så er det bestemt også en god ide, at overveje om man har brug for sådan en fætter, eller om man godt kan klare sig med den gammeldags model og godt gammeldags knofedt. For robotstøvsugere er stadig ikke så avancerede, at de kan gå på trapper eller flytte møbler for at kunne komme til. Men de kan hjælpe gevaldigt til med at holde det værste snavs væk. Og det er vel heller ikke noget at kimse af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *