Indretning af hjemmet med vintage og retro møbler

Indretning af hjemmet med vintage og retro møbler

vintage

vintage

Vintage og retro er forsat populære stile, som de var tilbage i år 2018. Begge stile har en evne til at kunne kombinere det gamle med det moderne, rigtig godt. Dette giver dig mange forskellige og unikke indretnings muligheder.

Særligt når man tænker på retro, så er det vigtigt at huske på at det blandt andet er de originale elementer som er med til at skabe retro stilen. Eksempelvis tapet inspireret af 60érne, originale lamper og enkeltstående møbler fra ’retro-tiden’ kan være essentielle for at være med til at skabe den helt rigtige stemning i dit retro hjem.

Selvom du ikke ønsker at have gamle brugte møbler i dit hjem, – eller måske ønsker du blot ikke møbler som er købt på loppemarkedet eller i en genbrugs butik, så er det muligt at købe møbler med det fantastiske vintagelook og feel til dem.

Specielt retro og vintage sofabænke og rustikke træbænke, er kommet ind i hjemmene. Disse bænke passer ikke blot ind i dagligstuen, men ligeledes i entreen eller en rummelig hall. Her kan særligt de rustikke mørke træ og læder bænke passe perfekt ind, hvor de, alt efter hvilken bænk du vælger. Kan give alt fra en mere rå og luksuriøst look til et mere nordisk og råt udseende med en mørk træbænk. Især halls kan for mange mennesker være associeret med ”gamle dage” – vintage og retro tiden.

Særligt lamper, i både industrielt og fabriks design, uanset om det er originale lamper eller ej, kan også være med til at give en god kontrast i det minimalistiske hjem med rene linjer eller en pragtfuld pastel farvet retro lampe vil give et farvekick i et mere neutralt hjem.

Når man er i gang med at indrette sit hjem med vintage møbler, må man ikke glemme de flotte spiseborde man kan få i disse stilarter. Særligt vil et rundt spisebord, give bordplads, men også give dig muligheden for at matche med fløjls- eller velourstole. De kan være med til både at give mere farve i dit hjem, men også være med til at understrege vintagefølelsen i rummet. Særligt pastelfarver på spisebordstole og puffer, i det bløde velour kan være med til at give farve i hjemmet uden at det bliver for meget.

Når vi snakker borde, så må vi endeligt ikke glemme de smukke elegante marmorborde – som udover at være tidløse og smukke i sig selv, vil kunne passe ind i nærmest alle moderne hjem i dag, grundet af deres enkelthed. Vintage marmorborde med guldbelagte ben, har en helt unik evne til at give en luksuriøs følelse til rummet, uanset som det er i entreen, hyggekrogen eller i din butik.

Når det kommer til vintage – og retro møbler, særligt sofaer, puffer og sofabænk er et af de mest brugte materiale fløjl eller velour. Det er også disse tekstiler som flere særligt forbinder med vintage, hvor retro for mange sættes sammen med det mere ’originale’. De mere farverige fløjl og velour møbler, hvor der er fuld knald på farver er super at bruge til at skabe en god kontrast i dit hjem. Disse møbler ser særligt godt ud ved siden af møbler af mørkt træ, eller et rum som er meget neutralt i farver og eller der er meget af den samme slags træsort i rummet.

Sidst med ikke mindst, skal man ikke glemme at når man indretter sit hjem med retro og vintage møbler, så behøver man ikke stoppe når man bevæger sig udendørs.
Ude i din have, på din altan eller terrasse åbner sig helt nye rum og muligheder for bringe lidt retro og vintage stemning med udenfor. Emalje vandkander, kan man finde i mange forskellige støbninger og farver, og kan være med til at bringe farve ud på din sten terrasse.

Der er uendelige muligheder for hvordan du kan bringe en smule retro og vintage ind i dit hjem, indenfor som udenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *