Hvilken kugledyne skal jeg vælge?

Hvilken kugledyne skal jeg vælge?

kugledyne valg

kugledyne valg

Går du og overvejer, hvilken kugledyne du skal vælge til dig eller dit barn, men er i tvivl om vægt, om den har en effekt, og måske især om de dyre kugledyner er pengene værd? Du er ikke den eneste, der har gået med de spørgsmål, og som med en hver anden investering er det vigtigt at tage sig tiden og undersøge markedet for at finde den helt rigtige kugledyne for dig eller dit barn. Nattesøvnen er nemlig noget af det vigtigste for at kunne møde morgendagens udfordringer, og netop derfor er en kugledyne et mirakel for børn såvel som voksne, der er urolige om natten og har diagnoser som ADHD, autisme eller angst.

Hvad er en kugledyne?

En kugledyne er en behandlingsmetode for folk med søvnproblemer. Måden, den virker på, er ved at reducere spændinger og stress, så du bedre og nemmere kan falde i søvn. En kugledyne er derfor anbefalet til behandling af søvnløshed og diverse diagnoser som ADHD og folk på autisme-spektret. En kugledyne kan være gavnlig for både børn og voksne.

Kugledynen er designet sådan, at den lægger sig tæt om personen, så kroppen er afgrænset, hvilket hjælper med at øge kropsbevidstheden og dermed berolige dit eller barnets centralnervesystem. Man kan næsten beskrive kugledynens effekt som tryghedsskabende.

Typisk vil din kugledyne bestå af kraftig bomuld, som er inddelt i sektioner eller lommer, hvor de tyngende kugler, også kaldet vægtelementer, er. Ligesom andre sansestimulerende produkter påvirker kugledynen din eller barnets sanseceller, hvilket resulterer i at centralnervesystemet reagerer ved at sortere, forbinde og tolke sanseindtrykkene, så du eller barnet får en øget kropsbevidsthed, ro, balance og bedre søvn. Det er altså en klar anbefaling til folk, der sover uroligt eller kan have svært ved at slappe af.

Tips til at navigere kugledynemarkedet

Men hvordan vælger man så den rigtige dyne? Der er jo mange at vælge i mellem, og både pris og kvalitet kan variere en masse. Det bedste tip, der er, er at finde forhandlere, der lader dig låne og prøve en dyne gratis, så I kan se om den virker til jeres behov og er i jeres prisklasse. Hvis det er pengene, der er problemet, er der også råd for det. I mange kommuner kan man søge tilskud til en kugledyne, hvis du selv, eller barnet er diagnosticeret med f.eks. autisme eller angst. Hvis ikke det kan lade sig gøre, er der også op til flere frivillige institutioner, som syr kugledyner helt gratis, så der kan man også søge om hjælp. Der er dog som oftest mange, der søger, så der er faktisk et helt andet alternativ, og det er at forsøge at sy en selv.

Når du skal vælge din kugledyne, er det også vigtigt at tænke på vægten. Din kugledyne skal veje ca. 10% af din vægt og må for alt i verden ikke være frihedsbegrænsende eller hæmme din vejrtrækning. Er du i tvivl, så spørg din forhandler. De er ofte mere end glade for at hjælpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *