Gode råd i forhold til din tørretumbler

Gode råd i forhold til din tørretumbler

gode råd

gode råd

En tørretumbler er en praktisk maskine at have i hjemmet. Det er rart at kunne tørre tøjet hurtigt i stedet for at skulle vente på, at det tørrer på tørrestativet eller tørresnoren. Men der er også en del overvejelser, du kan gøre dig om, hvordan du bruger din tørretumbler, både i forhold til tørreevnen og i forhold til at spare på strømmen. Her er derfor nogle råd i forhold til brugen af en tørretumbler.

Pas på, tøjet ikke går i stykker

Når du bruger en tørretumbler, skal du være opmærksom på, om tøjet kan tåle det. Alt tøj kan nemlig ikke tåle de samme temperaturer, og der er også noget tøj, der slet ikke må komme i tørretumbleren. Disse ting er det en god idé at være opmærksom på, så tøjet ikke går i stykker, fordi du kom det i tørretumbleren, eller fordi du gav det en for høj temperatur.

Kom ikke for meget tøj i maskinen

Noget, der har betydning for, hvor hurtigt dit tøj bliver tørt, er mængden, du kommer i tørretumbleren. Det er en god idé at undersøge, hvad den passende mængde tøj er for din tørretumbler, så du ikke overfylder den. Udover at have indflydelse på, hvor hurtigt tøjet bliver tørt, så er der også en anden grund til, du ikke bør overfylde. Tøjet kan nemlig blive krøllet af det.

Husk at rense fnugfilteret

Det er også en god idé at rense tørretumblerens fnugfilter, hver gang du har brugt maskinen. Det kan nemlig svække tørreevnen, hvis fnugfilteret er stoppet til. Desuden kan det også forårsage, at tørretumbleren er længere tid om at tørre tøjet.

Udover at have indflydelse på tørreevnen, så er der også en anden grund til at huske at rense fnugfilteret, og det drejer sig om strømforbruget. Det er ikke sikkert, du har tænkt over, hvor meget strøm en tørretumbler bruger, og det er heller ikke ens for alle modeller. Men hvis filteret er stoppet, kan du mindske strømforbruget ved at rense det.

Centrifuger tøjet, og fjern folder, inden du kommer det i tørretumbleren

Hvis der er mindre vand i tøjet, tager det ikke ligeså lang tid om at tørre. I vaskemaskinen kan du centrifugere det, så mængden af vand mindskes, inden du kommer tøjet i tørretumbleren. Hvis tøjet ikke tager ligeså lang tid om at blive tørt, sparer du også på strømmen.

Udover at centrifugere tøjet, er det også en god idé at holde øje med, om tøjet er krøllet, eller om der er folder. Hvis det er tilfældet, tager det nemlig længere om at tørre. Derfor kan du med fordel folde det ud, inden du kommer det ind i din tørretumbler.  

Du kan også hænge tøjet op

Selvom tørretumbleren er en nem og hurtig måde at tørre tøjet, skal du huske, at du stadig kan vælge at hænge tøjet op på tørresnoren eller på et tørrestativ. Det tager nok lidt længere tid, men ved at gøre dette i stedet for at bruge tørretumbleren, sparer du på strømmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *