Hvad er fordelene ved en robotplæneklipper?

Hvad er fordelene ved en robotplæneklipper?

Robotplæneklipper som slår græs

Teknologien bliver smartere og smartere. Den breder sig på tværs af industrier. Der kommer hele tiden nye fremskridt til, samt forbedringer af tidligere fremskridt. For noget tid siden kom robotplæneklipperen frem. Siden da er der kommet forbedringer, i form af nye modeller af plæneklippere. Men er de overhovedet så smarte, som der gives udtryk for?

Den absolutte fordel ved en robotplæneklipper

Der er mange fordele ved at eje en robotplæneklipper. Den første fordel på listen er, ikke overraskende, at med en robotplæneklipper på matriklen, slipper du for at slå græs. Det er nok det bedste argument for at købe en robotplæneklipper. Allerede fra april begynder man så småt at skulle slå græs og jo varmere det bliver, jo oftere skal græsplænen slås. Hvis vejret bliver rigtig godt om sommeren, så skal græsset nærmest slås, hver anden dag. Tænk på alt den tid du kan spare!

Derudover er robotplæneklippere elektriske. Det vil sige de er mere miljøvenlige end de traditionelle benzindrevne maskiner. Ligesom med robotstøvsugere, så vender robotplæneklipperen tilbage til sin ladestation, når den har behov for det. Så slipper du for at holde øje med om den er gået kold et sted på græsplænen.

Robotplæneklippere er designet til at klippe lidt af græsset over en længere periode. Lidt ligesom, hvis du tager til frisøren, hver dag for at blive studset. Det vil sige, at der bliver klippet så lidt af gangen at du ikke behøver at rive din græsplæne. Derudover er græsstykkerne som bliver klippet af så små at de falder til jorden, i stedet for at ligge ovenpå græsset. På den måde kommer det også jorden til gavn, da de små græsstykker fungerer som en form for gødning til jorden.

Hvordan ved robotplæneklipperen, hvor den skal slå græs?

Her kræver det noget forarbejde af dig. Robotplæneklippere bruger GPS for at vide, hvor de skal slå græs. Derfor at du nød til at afgrænse, hvor din robot skal køre rundt. Det gør du med grænseledning, kantledning, afgrænsningskabel etc. – kært barn har mange navne. Det her ledning/ kabel bruges til at indikere overfor robotten, hvor den skal slå græs og hvor den ikke skal slå græs. Logisk set, så skal du have ledning/kabel hele vejen rundt om din græsplæne, så robotten ikke stikker af. Det kan være at du har træer, pynt, blomsterbede etc. på din græsplæne, som robotten gerne skal undgå. Her lægger du ledning/kabel rundt om de steder, hvor du ikke vil have, at robotplæneklipperen skal slå græs. Ledningen/kablet laver et usynligt hegn rundt om de steder du ikke vil have den kører.

Sikkerhed

Både robotplæneklippere og normale plæneklippere er værktøjer, som skal behandles med respekt, hvis man ikke vil komme galt afsted. Dog har robotplæneklippere indbyggede sikkerhedsforanstaltninger for at øge sikkerheden. For eksempel stopper klingerne med at køre, hvis du løfter robotplæneklipperen. Disse foranstaltninger er lavet for at undgå ulykker og skader på børn og voksne.

Der findes mange mærker og modeller af plæneklippere. Derfor har du frit valg på alle hylder, hvis du overvejer at investere i en robotplæneklipper. Du kan få et godt overblik over dine muligheder ved at læse ’bedst i test’ guides. Ellers findes der sider, hvor du kan læse brugernes anmeldelse af forskellige modeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *