En elektriker kan gøre dit hjem intelligent

En elektriker kan gøre dit hjem intelligent

Intelligent hjem

Går man bare få år tilbage, så ville du tilkalde en el-installatør, hvis du skulle have lavet noget arbejde med de mere traditionelle el-installationer i hjemmet, som at trække ledninger til nye stik og den slags. Det handlede mest om strøm til lys, lyd og tv.

I dag har ny teknologi udvidet elektrikerens arbejdsopgaver med spændende nye ting, som blandt andet handler om overvågning af dit hjem og om smart styring af de elektriske installationer.

Kontakt et firma som Ibsen El, som har særligt uddannede teknikere, for at finde ud af, hvordan de kan hjælpe med at installere forskellige typer af systemer, der kan gøre dit hjem mere intelligent.

Du kan vælge mellem en række intelligente hussystemer

I  et eksisterende hus er der visse naturlige begrænsninger for, hvordan man kan udnytte de nye teknologier, men der er naturligvis forskellige ting, man kan gøre. Kontakt en professionel installatør, der kan rådgive dig. Der findes en lang række elektrikere både i København, i området omkring Roskilde og på det øvrige Sjælland, der har ekspertisen til at arbejde med intelligente hjem.

De nye systemer som IHC, der står for Intelligent House Concept, er mest velegnet til nybyggerier og til huse, der skal totalrenoveres, fordi IHC kræver en særlig kabling gennem huset. Hvis man vælger sådan en løsning, så vil du opleve nogle helt andre niveauer af komfort, sikkerhed og multimediefunktioner i dit moderne hjem.

​Det er LK IHC Control®, der udgør selve el-installationen, og som giver den øgede sikkerhed og komfort i din bolig. Systemets hjerne er en controller, der kan programmeres, så den kan styre både lys og varme efter husets beboeres behov. Systemet har også en række alarmfunktioner indbygget.

Det er en netværksløsning, som giver rige muligheder for at bruge de forskellige stik og udtag til mange formål som radio og tv, data og telefoni. Det er et helt koncept, som består af en grundpakke, hvor der er mulighed for ni forskellige tilvalgspakker, så du selv kan vælge, hvilke funktioner du har lyst til at få installeret i dit hjem.​

Du skal altid lade en professionel elektriker om det elektriske arbejde

Tankerne bag smart-house teknologierne kan beskrives i nøgleord som fleksibilitet, sikkerhed, komfort, kontrol og en høj grad af brugervenlighed, og det er de elementer, der betyder, at du med et intelligent system har mulighed for at tilpasse dit hjem i forhold til netop dine og din families behov og ønsker. De nye teknologier rummer en hel verden af innovative løsninger, som på forskellig vis kan gøre din daglige tilværelse lettere, fordi du kan lade lys og varme og sikkerhedssystemer, som overvågning og alarmsystemer, styre af intelligensen i systemet, og på den måde give familien en et behageligt indemiljø, der kontrolleres af automatikken.

Uanset om du påtænker at ændre i det små, når det drejer sig om dine el-installationer, eller om du har planer om en helt gennemgribende installation, så skal du huske, at lovgivningen forbyder, at man selv laver elarbejde, som ændrer grundlæggende ved en installation. Det skal man lade en uddannet elektriker om. Bortset fra at det er ulovligt, ville det også være dumt, for elarbejde, der ikke bliver udført rigtigt, kan resultere i brand, og du kan også få alvorlige skade af stød. Der opstår hvert eneste år flere husbrande i Danmark på grund af forkerte installationer, så du skal endelig sørge for at lade en faglært elektriker om at gøre arbejdet, fordi han ved, hvad det er, han har med at gøre.

Udfordringen kan være at finde den rette elektriker til opgaven, men du må prøve at søge på nettet efter anbefalinger, og du kan også spørge venner eller kolleger, som bor i nærheden af dig, om de har brugt en elektriker, som de kan anbefale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.