Droner i hverdagen

Droner i hverdagen

Der findes mange forskellige slags droner nu om dage. Flyvende, kørende og sejlende, alt fra legetøj til militaristiske anordninger. Men lad os nu tage et kig nærmere på dem der bruges i hverdagen og af helt almindelige mennesker som du og jeg. Vi har alle prøvet at køre forbi en åben mark eller plads, hvor en flok mennesker stod og kiggede fascinerede efter en drones bevægelser. De er ligesom små fly, eller snarere helikoptere, nogle droner med helt op til seks eller otte rotorblade, alt efter hvor avancerede de er. Og hvis den hurtige udvikling fortsætter, vil vi kun se gradvist flere og bedre droner i fremtiden. Men det kan også gå hen og blive et problem, visse droner har jo indbygget kamera, risikerer man at miste sit privatliv? Og er det ikke farligt at flyve rundt i byerne og mellem højspændingsledninger?

Nedenfor kan du læse en personlig beretning fra en person der prøvede en drone for første gang – og vil du gerne selv lære mere om droner kan du kigge på DronerGear, en dansk droneside.

Droner – et dyrt legetøj

Han rakte mig styringsenheden, eller hvad man nu kalder det, noget som jeg blev meget overrasket over. Ville min ven virkelig overlade ansvaret til mig? En helt uerfaren droneflyver, der aldrig nogensinde har fløjet sådan en dingenot? Den koster jo en helt del, sådan en tingest. Det er et dyrt legetøj, en delikat hobby, så at sige. Og nu skulle jeg pludselig flyve den, med hjælp af en kompliceret kontrolpult fyldt til randen med små joysticks. Okay, så den er til farten, sådan drejer man, denne roterer den og så videre. Det ser svært ud, er også svært, men til sidst får man følelsen af at være i kontrol. Jeg forstod pludselig hvorfor så mange følte at de netop skulle eje denne flyvende dødsfælde. Men er de virkelig så farlige når man tænker over det?

Er droner farlige?

Som tidligere nævnt må der da være en eller anden detalje man må have overset. Jeg mener, man masseproducerer da ikke flyvende droner til privatbrug, uden at have taget nogle forholdsregler først? Ligesom med så mange andre ting, er der kommet regler, restriktioner og sågar love om hvad man må og ikke må med en drone. Der er noget om at man ikke må flyve i særligt befolkede områder, uden en særlig tilladelse. Men er det kun en dårlig ting? Tænkt hvis man en dag læste omkring et fly der havde ramt en drone og at mennesker var døde på grund af dette. Ikke et rart syn. Heldigvis er det både meget sikrere at flyve drone end jeg regnede med, og så er det endda sjovt, og hvis man øver sig, let!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.