AMC Intertainment

AMC Intertainment

Over du at købe AMC Aktier? Så kan du læse meget mere om virksomheden herunder og blive klogere på om det er den rigtige virksomhed for dine penge.

AMC er en Amerikansk virksomhed, der blev grundlagt i 1920, som har specialiseret sig indenfor biografer, og er en multinational virksomhed. De er de absolutte største indenfor deres område, og deres største aktiv er USA, hvor de har mere end 7700 skærme fordelt over 593 biografer.

De er også repræsenteret i Europa, hvor de dækker over mere end 2800 skærme, fordelt over 353 biografer, og har en samlet stab på lige knap 17000 medarbejdere. Deres store vækst er sket igennem opkøb af andre virksomheder, og fusioner med andre virksomheder. Senest har AMC været ude og opkøbe nogle af deres konkurrenter, som tæller Odeon Cinemas, UCI Cinemas og Carmike Cinemas, dette er med til at styrke deres position som den absolutte største biografkæde.

Som en helt ny oplevelse, har AMC valgt at der skal installeres nye projektorer i deres biografer, og i det samarbejde har de med SONY, valgt en projektor som leverer en billedkvalitet på 8,8mio pixels. Dette er mere end 4 gange større end 2k projektorer, og mere end 4 gange større end HD-projektorer. AMC håber at denne investering kan være med til forbedre oplevelsen for deres gæster, og få en større antal gæster i deres biografer.

AMC omsatte for mere end 2.5 mia. USD i 2021, hvilket gjorde, at det minus de havde i egenkapital, blev en del mindre. De havde en egenkapital på -2.8mia i 2020 og den skrumpede ned til -1.79mia, så de havde et forrygende år i 2021, hvor de også havde rigtig stor held med deres aktier, som indbragte virksomheden et anseeligt milliardbeløb, i form af kursstigninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *