4 tips til at passe godt på huset når du er på ferie

4 tips til at passe godt på huset når du er på ferie

ferie

ferie

Ferietid er noget, som de fleste ser frem til med spændt forventning. Som husejer kan denne spændte forventning dog til tider blive afløst af en anelse bekymring. For hvad kan der ske med huset, mens man er fløjet væk på ferie?

Læs her 4 gode råd til hvordan man kan passe godt på huset, mens man er væk på ferie.

Gør huset klar til ferietid

Når du først er suset af sted på afbudsrejse, er der ikke så meget tilbage at kunne gøre for at passe godt på huset i ferietiden. Brug derfor nogle kræfter i god tid på at gøre huset klar til ferien. Måske er der nogle projekter, som skal afsluttes før du kan tage af sted på ferien. Derudover skal havemøblerne og blomsterkrukkerne måske stilles ind i læ, nu hvor du ikke selv er hjemme til at kunne gøre det i tilfælde af et kraftigt uvejr.

Sikr huset mod ubudne gæster

Der er ikke noget værre end at komme hjem fra ferie til et smadret vindue og manglende værdigenstande. Kom denne uheldige situation i forkøbet ved at sikre huset mod disse ubudne gæster. Overvej at få installeret en tyverialarm, hvis ikke du allerede har en, og gå alle vinduer og døre igennem for at sikre dig, at de er i stand til at holde, hvis nogle vil prøve at liste dem op.

Mange har også haft gode oplevelser med at installere kameraer ved hoveddøren, som kan være med til at holde tyvene på afstand.

Gør brug af det gode naboskab

Det gode naboskab kan virkelig betale sig, når det er ved at være tid til at tage af sted på ferie! Din søde nabo vil måske gerne tømme din postkasse og sætte skraldespanden ud, når det er tid til det, i bytte for en flaske rødvin eller tilbuddet om en hjælpende hånd når det er naboens tur til at holde ferie.

Holder naboen et øje på dit hus, mens du er af sted på ferie, er der nogle derhjemme som kan slå alarm, hvis noget er galt. Det er meget mere trygt at tage på ferie, når det gode naboskab derhjemme betyder, at der altid er nogle til at kigge over til huset, hvis noget er galt!

Husk at nyde din ferie – selvfølgelig med tanke for dit hjem

Når du først er taget af sted på din ferie, måske i den populære feriemåned august, kan du nok alligevel ikke lade være med at skænke huset en tanke. Der er dog ikke så meget man kan gøre, når man befinder sig flere tusinde kilometer væk fra sit hjem!

I stedet kan man gøre sig selv den tjeneste at nyde ferien fuldt ud. Så er det i den grad også meget sjovere bagefter at vende hjem fra ferien til sit hus med masser af gode oplevelser i bagagen.

Så husk på at nyde din ferie fuldt ud. For så vil du helt sikkert også nyde dit hus, når du kommer hjem igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *